Nukkekamari

Nukkekamarin toiminta

Tervetuloa suomalaisen Martta-nukke yrityksen maailmaan. Nukkekamari on yritys, jonka toimialaan kuuluvat vanhanajan Martta-nuken, Sveitsin-nuken ja nallekarhun opetus ja kurssitus, Martta-nukkien reprovalujen myynti, Sveitsin-nukketarvikkeiden myynti, nukenteossa tarvittavien tarvikkeiden maahantuonti, vähittäismyynti, vanhojen lelujen korjaus sekä nukkien ja nallekarhujen valmistus.

Nukenteon opetusta vuodesta 1989!

Nukkehistoriani

Olen aloittanut ”nukkeilun” vuonna 1988. Aluksi tein Olga-nukkeja. Vuonna 1990 sain mahdollisuuden lähteä kouluttautumaan Sveitsiin. Siellä opiskelin posliininuken, Sveitsin-nuken ja antiikkinallen valmistusta. Martta-nukkeihin ”hurahdin” täydellisesti vuonna 1998. Nuket ja nallet ovat vieneet miltei koko sydämeni. Erityisesti Martta-nuket. Opetan kyllä Sveitsin-nukkienkin ja antiikkinallejen valmistamista, mutta Martta-nuket ja antiikkiset Heubach-nuket ovat lähinnä sydäntäni.

Nukkekamari myy aitoja antiikkisia uudelleenotoksia eli reprovaluja Martta-nukeista. Martta-nukeissa viehättää eniten niiden historia ja se, miten niissä nukeissa näkyy meidän kulttuurihistoriamme. Minusta on erittäin tärkeää, että repronuket ovat aitoja uudelleenotoksia vanhoista nukeista. Siksi ne ovat välillä kovinkin kolhuisia, koska niissä on elämän jäljet tallessa ja näkyvissä.