Antiikkinallen historiaa!

Tarinaa iki ihanista antiikkinalleista:
Antiikkinalle
Nallekarhun syntymävuosi oli 1902. Teddy Bear syntyi USA:n presidentin Theodore Roseveltin maskotiksi ja osittain pilaksi hänen kieltäydyttyään metsästysretkellä ampumasta kiinniotettua karhua. Siitä lähtien nallekarhu on ollut koko maailmassa rakkauden ja välittämisen symboli. Oikeastaan on suuri mysteeri, miksi vaarallisena pidetystä metsän pedosta on tullut joka puolella maailmaa lapsuuden, hellyyden, rakkauden ja turvan symboli, josta pitävät kaikki ihmiset iästä, sukupuolesta, uskonnosta tai kansalaisuudesta riippumatta.
Perinteinen antiikkinalle, oikeasti vanha tai ”uusvanha”, edustaa varsinaista nalleaatelia luonnonmateriaaleineen, perinteisine valmistustapoineen (käsin ompelemalla), liikkuvine raajoineen ja pyörivine päineen. Antiikkinallea valmistettaessa tärkeää on, että pysytään aidoissa luonnonmateriaaleissa ja perinteisissä valmistus menetelmissä eikä sorruta korvaamaan ylellistä mohairia tai luonnon puulastua keinomateriaaleilla. Valmistuessaan perinteinen antiikkinalle kiittää iki-ihanalla olemuksellaan ja aitojen käsin puhallettujen lasisilmien loisteella. Antiikkinallen valmistaminen on selvästi kalliimpaa, mutta lopputulos on hintansa ja vaivansa arvoinen.
Antiikkinalle on valmistettu seuraavista materiaaleista:
Mohair-kankaasta
Joka valmistetaan kallisarvoisesta angoravuohen turkista. Kerityt villat ja jatkojalostetaan teollisuudessa. Mohair kudotaan vahvaan puuvillapohjaan (ei joustopohjaan kuten akryyliteddy), siksi se kestää hyvin täyttämisen. Mohair ei kerää itseensä likaa se säilyy leikeissä puhtaana.

Käsin puhallettuja aitoja lasisilmiä.
Kuono:Kirjaillaan helmilangalla.
Nivelet:puupahvia, jotta pää ja jäsenet liikkuvat.
Nalle täytetään puukuitu lastuvillalla.
Nalle on niellyt myös salaisuuden ja
joskus jopa äänilaitteenkin.
Jos päätät ryhtyä antiikkinallen valmistamiseen, niin
Tuokoon tämä iki-ihana antiikkinallen valmistaminen
iloa elämääsi. T. Teija