Maaliskuun Martta-nukke on Marja!

Maaliskuun Martta-nukke on Marja! Marja tuntee myös nimet Maija ja Tytti. Marjaa valmistettiin Turun Martta-nukketeollisuudessa vuosina 1920-1950. Martta-nukke Marja on kopio amerikkalaisesta Patsy Ann nukesta. Nuken pää on massaa ja ympärys on 33 cm. Rintalastassa on punaisella leima XII. Kädet on tehty joko massasta tai kankaista. Marjalla on maalattu punaruskea polkkatukka, maalatut silmät ja punainen suppusuu. Alkuperäinen vartalo on ommeltu monesta kangassuikaleesta. Vartalo on sahanpurutäytteinen. Vartalossa on myös lonkkanivelet. Kuvassa oleva punavalkoruudullinen mekko ja hattu on tyypillinen alkuperäinen vaate, johon kuuluvat valkoiset nilkkaremmikengät. Marja on erittäin rakastettu nukke. Nuken kokonaispituus on 42-43cm.

Marjan voit tilata Nukekkamarin verkkokaupasta!

 

 

Marja