Vapaita paikkoja Kankaanpään opiston kesäkursseilla

Martta-nukkekurssi Kankaanpään opistolla

Viikko 28 (7.-11.7.2014) Kankaanpään opistossa. www.kankaanpaanopisto.fi

Nostalgisia Martta-nukkeja valmistettiin Suomessa vuosina 1908-1974. Nykyään Martta-nuket ovat keräilykohteita. Kurssilla tehdään uudelleen otos aidosta antiikkisesta Martta-nukesta perinteisin menetelmin. Tällä kurssilla valmistetaan mm. Martta-poikanukke, jonka voi pukea vaikka poliisin tai sotilaan pukuun tai tyttönukke, hieno neiti Bebee, jonka voi pukea joko silkkiorganzaröyhelömekkoon, Martta- tai Lottapukuun. Nuken pää ja kädet ovat paperimassaa, vartalo ommellaan kankaasta. Nukelle maalataan silmät. Materiaaleista 23 e  maksu. Nukkepaketit alkaen 26 euroa.

Vanhan ajan tonttukurssi Kankaanpään opistolla

Viikko 29 (14.-18.7.2014) Kankaanpään opistolla. Lisätietoja www.kankaanpaanopisto.fi

Tonttu ilmestyi suomalaiseen kulttuuriin 1800-luvun lopulla. Valmistetaan nostalginen vanhan ajan tonttu, jonka pituus on noin 50 cm. Tontulle tehdään taipuisa vartalo ja ommellaan yksilölliset villavaatteet. Jokainen tonttu saa nimen ja tehtävän, esim. Tyyne-tiedottaja, Korvanen tai Tauno-toimittaja.

Opettaja tuo kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet, alk. 30 €/pää + 30 €/materiaalimaksu (sisältää kaikki tarvittavien työvälineiden käytön ja materiaalit).